torstai 6. lokakuuta 2011

Keittiö ja olohuone

 
Heti, kun saimme talomme avaimet kätösiimme joulukuussa 2010, kävimme työstämään olohuoneen ja keittiön yhdistelmää. Entiset asukkaat olivat vieneet (pyynnöstämme) Ikean 1990-luvun lopun keittiökaapit mennessään, joten vältyimme kaappien purkamiselta.
Tässä kuvassa on keittiö lähtötilanteessa.

Keittiön lähtötilanne toisesta näkökulmasta.

Aki purki Matti-papan avustuksella loput keittiökaapit ja laminaattilattian. Uudehko liesi elää jo uutta elämäänsä Muumasessa. Vanhasta keittiöstä säilytettiin siis vain liesituuletin.

Minun ensimmäinen urakkani oli rumien ruskeiden ikkunanpokien maalaaminen. Pientä mutta palkitsevaa näperrystä. Maalasin myös tilan katon ja seinät. Olohuoneessahan oli alunperin vaaleankaltaraidallinen tapetti, joka näkyy hämärästi alla olevasta kuvasta.


Edellinen asukas muisteli, että laminaatin alla olisi lautalattia, mutta toisin kävi. Alta löytyi vain lastulevyä ja paksu, hyväkuntoinen kerros purua. Niinpä jouduimme tekemään kokonaan uuden lautalattian. Mutta se kyllä kannatti. Nyt lokakuussa 2011 lattia odottaa edelleenkin pintakäsittelyä...Alun perin oli tarkoitus maalata lattia kiiltävän harmaaksi, mutta sisustuslehtien lukeminen sai mielen muuttumaan ja nyt suunnitelmissa olisi käsittely Osmo-vahalla. Saa nähdä, milloin saamme järjestettyä kaikki tavarat pois huoneesta käsittelyä varten. Alla muutama kuva lattiaprojektista.

 Apumies Joona joulukuussa 2010.

Lastulevyn alla ollutta purua ei siis vaihdettu (oli kuivaa ja hyväkuntoista). Edellisessä kuvassa näkyy jo se, kuinka paljon ikkunoiden maalaus muutti huoneen ilmettä.

Kun lattia oli valmis, vuorossa oli keittiökaapit. Suunnittelimme keittiön itse Ikean valikoimista. Kaikki kodinkoneet liesituuletinta lukuun ottamatta vaihdettiin.



Muuttoa edeltävänä iltana tilanne oli tämä.


Tässä ovat koneet ja kaapinovet jo paikoillaan. Välitilan lasi puuttuu vielä.

Vihdoinkin valmista! 
Välitilassa on Tapiovaaran 2+3 -tapetti ja lasi.
Kodinkoneet ja kaapit Ikeasta.

Keittiöön olemma olleet kovasti tyytyväisiä. Olohuoneen puolella ei ole tehty suuriakaan muutoksia. Vanha takka on paikoillaan, mutta sekin olisi tarkoitus vaihtaa jossakin vaiheessa tyyliin sopivammaksi.



Olohuoneen kaaos muuttopäivän iltana.
Takka lämmitti mukavasti kylmänä ja lumisena 
talvena 2010-2011.

Iloinen nuorimies olohuoneessa
vappuna 2011.

Yhdistetty olohuone ja keittiö alkavat siis olla pääpiirteiltään valmiita. Jokunen lista vielä puuttuu ja lattia odottaa käsittelyään, mutta muuten huone on jo ihan asuttava ja viihtyisä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti