keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Pojan huone

Sain tänään hankittua pojan huoneeseen uudet kassit lelujen säilyttämistä varten, joten nyt on ehkä hyvä hetki esitellä lastenhuonetta.

Ennen muuttoa purimme pojan huoneesta kalsean laminaattilattian ja maalasimme ikkunanpielet ja seinät valkoisiksi. Muuta huoneessa ei ole vielä tehty. Laminaatin alta paljastunut lautalattia sekä tällä hetkellä sininen komeron ovi olisi vielä tarkoitus maalata. Haaveilen myös liitutaulumaalilla maalatusta "piirustusseinästä".

Sisustuksessa olen pyrkinyt käyttämään selkeitä perusvärejä (mustaa, valkoista, punaista ja keltaista). Tämä värimaailma lähti liikkeelle alla näkyvästä Mokon soitinjulisteesta sekä Marimekon Kulkue-kankaasta, josta pojan huoneen verhot on tehty.

Oikeastaan kaikki huonekalut ovat vanhoja. Yllä näkyvä kirjoituslipasto on löytö Huuto.netistä. Myös sänky on samasta paikasta. Olen koko kesän puntaroinut, pitäisikö sänky maalata vai säilyttää käsittelemättömänä, enkä ole vieläkään tehnyt lopullista päätöstä.

Pojan yöpöytä (joka on toiminut meillä aiemmin sohva-, kukka- ja akvaariopöytänä) on mieheni isovanhempien perua. Minun isäni on aikoinaan poistanut siitä maalit, joten se saa säilyä puunvärisenä.

Näppärät ja edulliset lelukassit ovat H&M:n Home-mallistosta. Niitä pitää varmaankin hankkia lisää, koska leluilla ei näytä olevan tapana vähentyä. Kuvassa näkyvä kirjahyllyrakennelma on edellisten asukkaiden perua. Poika on havainnut sen myös hyväksi kiipeilytelineeksi...

Pistääpä tuossa edellisessä kuvassa silmääni tuo hirmuinen reikä seinässä...Se on ilmanvaihtoaukko, jonka edelliset asukkaat olivat jostakin kumman syystä tukkineet. Olemme etsineet reiän peitoksi sopivaa ritilää, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin.

Yöpöydän kirjapinoa vartioi lappeenrantalainen käsityö-ötökkä (tekijän nimeä en valitettavasti muista) ja herätyskello minun lapsuudestani, äänekäs Nakke Nakuttaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti